[NTG-context] How can I use postscript Times Roman font for entire document?

Gerben Wierda Gerben.Wierda at rna.nl
Wed Dec 21 23:36:41 CET 2005


On 21 Dec 2005, at 21:37, VnPenguin wrote:

> On 12/21/05, David Arnold <dwarnold45 at cox.net> wrote:
>> Hans,
>>
>> I can report it doesn't work here. And I am pretty up-to-date with  
>> GWTeX,
>> although this makes me want to try updating today. This:
>>
>> % output=pdf
>>
>> \usetypescript[postscript][\defaultencoding]
>> \setupbodyfont[postscript,10pt]
>>
>>
>> \starttext
>>
>> \input tufte
>>
>> \stoptext
>>
>
> works OK here with 2005.12.19 :-)

Not on my system:

> (/usr/local/teTeX/share/texmf.local/tex/context/base/type-akb.tex)) 
> kpathsea: Running mktextfm utmr8t
> mktextfm: Running mf-nowin -progname=mf \mode:=ljfour; mag:=1;  
> nonstopmode; input utmr8t
> This is METAFONT, Version 2.71828 (Web2C 7.5.5)
>
> kpathsea: Running mktexmf utmr8t
> ! I can't find file `utmr8t'.
> <*> ...:=ljfour; mag:=1; nonstopmode; input utmr8t
>
> Please type another input file name
> ! Emergency stop.
> <*> ...:=ljfour; mag:=1; nonstopmode; input utmr8t
>
> Transcript written on mfput.log.
> grep: utmr8t.log: No such file or directory
> mktextfm: `mf-nowin -progname=mf \mode:=ljfour; mag:=1;  
> nonstopmode; input utmr8t' failed to make utmr8t.tfm.
> kpathsea: Appending font creation commands to missfont.log.
>
> ! Font \*postscript12ptrmtf*:=utmr8t at 12.0pt not loadable: Metric  
> (TFM) file
> not found.
> <to be read again>
>                    \relax
> \xxdododefinefont ...tspec {#4}\newfontidentifier
>                                                   \let  
> \localrelativefontsiz...
>
> \fontstrategy ...me \fontclass #2#3#4#5\endcsname
>                                                   \tryingfontfalse \fi
> <inserted text> ...yle \fontalternative \fontsize
>                                                   \fi \iftryingfont  
> \fontstr...
>
> \synchronizefont ...strategy \the \fontstrategies
>                                                   \relax \fi  
> \iftryingfont \...
> <argument> \getvalue {\@style@ \fontstyle }
>                                            \edef \fontstyle  
> {\fontstyle }\if...
> ...
> l.4 \setupbodyfont[postscript,10pt]
>
> ?

If this is supposed to work on a basic ConTeXt install than on my  
system it doesn't. I'd like to know why not.

G


More information about the ntg-context mailing list