[NTG-context] Weird things...

Fabio Mancinelli mancinel at di.univaq.it
Tue Dec 27 18:07:03 CET 2005


Hi all...

I would like to report a weird behavior when compiling the attached tex 
file...

If I put the background layer definitions before the columnset 
definitions everything works well.

\useexternalfigure[test][buttons][frame=true]
\definelayer[graphics][x=0.5cm,y=2cm,width=\paperwidth,height=\paperheight]
\setupbackgrounds[page][background=graphics]
\definelayerpreset[lefttop][corner={left,top},location={right,bottom}]
\setlayer[graphics][preset=lefttop]{\externalfigure[test]}

\definecolumnset[threecolumns][n=3,distance=12pt]
\definecolumnsetspan[spantwo][n=2]
\definecolumnsetspan[spanthree][n=3]
\definecolumnsethsize{threecolumns}{1}{1}\OneColumn
\definecolumnsethsize{threecolumns}{1}{2}\TwoColumns
\definecolumnsethsize{threecolumns}{1}{3}\ThreeColumns

If I put them after then I get an "ERROR: Bad character code (648)"

\definecolumnset[threecolumns][n=3,distance=12pt]
\definecolumnsetspan[spantwo][n=2]
\definecolumnsetspan[spanthree][n=3]
\definecolumnsethsize{threecolumns}{1}{1}\OneColumn
\definecolumnsethsize{threecolumns}{1}{2}\TwoColumns
\definecolumnsethsize{threecolumns}{1}{3}\ThreeColumns

\useexternalfigure[test][buttons][frame=true]
\definelayer[graphics][x=0.5cm,y=2cm,width=\paperwidth,height=\paperheight]
\setupbackgrounds[page][background=graphics]
\definelayerpreset[lefttop][corner={left,top},location={right,bottom}]
\setlayer[graphics][preset=lefttop]{\externalfigure[test]}

I have spent one hour trying to figure out what was wrong with my file 
and only by hasard, after having done some experiments, I put the things 
in the "working" order.

Why this happens?

See you,
Fabio
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: style.tex
Type: text/x-tex
Size: 2382 bytes
Desc: not available
Url : http://www.ntg.nl/pipermail/ntg-context/attachments/20051227/7054be11/style.bin


More information about the ntg-context mailing list