[NTG-context] staticMPfigure

Peter Rolf indiego at gmx.net
Wed Jun 11 12:07:58 CEST 2008


bbvogel at home.nl schrieb:
> On Tuesday 10 June 2008 16:18, Peter Rolf wrote:
>> bbvogel at home.nl schrieb:
>>> Hi,
>>>
>>> I get a different result. Using a  fresh install (context-setup-mswin) on
>>> windows XP:
>>>
>>> !pdfTeX error: pdftex.exe (file ./test-center.pdf): xpdf: reading PDF
>>> image fai
>>> led (0)
>>>  ==> Fatal error occurred, no output PDF file produced!
>>>
>>> See the added logfile.
>>>
>>> Bernard
>>>
>>>
>>> test.log:
>>> This is pdfTeX, Version 3.1415926-1.50.0-alpha-20080414 (Web2C 7.5.6)
>>> (format=cont-en 2008.6.10)  10 JUN 2008 15:23
>>> entering extended mode
>>> \write18 enabled.
>>>
>> REMOVED<
>>> image fai
>>> led (0)
>>>  ==> Fatal error occurred, no output PDF file produced!
>> afaik this is a pdftex bug, which is fixed in version 1.40.8 beta.
>>
>> 1.40.8 beta (window binaries):
>>
>> ftp://udon.nict.go.jp/pub/text/TeX/ptex-win32/current/pdftex-w32.tar.bz2
>>
>> donno if this is also fixed in the latest 1.50alpha trunk (no longer
>> available on akira's site).
>>
>> maybe some new windows binaries are needed for the minimal distribution.
> 
> Thanks for the hint. I tried both this version as well as the 
> pdftex-stable-w32.bz2 and both don't work.
> 
> A backup (20080421) however does work. 
> ====>
> The first view lines from the log file:
> This is pdfTeX, Version 3.1415926-1.50.0-alpha-20080414 (Web2C 7.5.6) 
> (format=cont-en 2008.4.21)  11 JUN 2008 08:24
> entering extended mode
> \write18 enabled.
>  (c:/context/debug2/context/tex/texmf-context/web2c/natural.tcx)
> **test.tex \emergencyend
> (./test.tex
> 
> ConTeXt  ver: 2008.04.19 22:41 MKII  fmt: 2008.4.21  int: english/english
> <===
> 
> Since the pdfTeX version is the same as the current one, I guess the problem 
> is not in pdfTeX but in ConTeXt.
> 
> But using startstaticMPfigure is not a must for me. startuseMPgraphic works 
> fine as well, especially with MKIV.
> 
>
just tried your code with pdftex 1.40.8beta and context beta from 
07.06.2008. it works ok here.

i will test this with yesterday beta after lunch. probably the mkiv part 
is also working then. so if you want staticmpfigure to work, you have to 
update your 'ancient' context and the pdftex binaries. :)

edit: too late, you have already tested it. and as mentioned: mkii is 
also working!

best wishes, peter

> 
>>> <<<<<<<
>>>
>>> On Tuesday 10 June 2008 14:50, Hans Hagen wrote:
>>>> bbvogel at home.nl wrote:
>>>>> Hi,
>>>>>
>>>>> When I run the example below (current beta, pdftex,
>>>>> live.contextgarden.net) the generated pdf does not contain any
>>>>> pictures. Any suggestion how to solve this? Or is the command obsolete?
>>>> works ok here for pdftex (maybe no intermediate run on the garden)
>>>>
>>>> in mkiv there was indeed a buglet (i never tested it)
>>>>
>>>>> Thanks,
>>>>>
>>>>> B. Vogel
>>>>>
>>>>> %test.tex
>>>>> \startstaticMPfigure{center}
>>>>>  draw fullcircle scaled 2cm ;
>>>>>  dotlabel.bot(textext("(0,0)"),origin) ;
>>>>> \stopstaticMPfigure
>>>>>
>>>>> \startstaticMPfigure{radius}
>>>>>  draw fullcircle scaled 2cm ;
>>>>>  drawarrow (0,0)--(1cm,0) ;
>>>>>  label.bot(textext("$r$"),(5mm,0)) ;
>>>>> \stopstaticMPfigure
>>>>>
>>>>> \starttext
>>>>>
>>>>> Circle centered \usestaticMPfigure[center][width=1cm] at origin with
>>>>> radius \usestaticMPfigure[radius][width=1cm] $r=1\,\text{cm}$.
>>>>>
>>>>> \stoptext



More information about the ntg-context mailing list