[NTG-context] mplib errors

Olivier billet at eurecom.fr
Mon Sep 29 17:55:15 CEST 2008


Dear all,

I'm using ConTeXt MkIV on Debian with the following version:

ConTeXt  ver: 2008.05.21 15:21 MKIV  fmt: 2008.8.4  int: english/english

Everything seems to work well (I am able to run lua code, use otf font
facilities, etc...) but the mplib mechanism.  Indeed, running through
the following simple file :

\starttext
\startMPcode
  path p ; p := fullcircle scaled 4cm ; 
  fill p                  withcolor red ;
  fill p shifted(2cm,0cm) withcolor blue ;
\stopMPcode
\stoptext

provokes the following logging :

mplib          : loading format: metafun.mp, name:
/home/olivier/luatex-cache/context/6300afb4995fe38c77e9b86ed1ef1028/formats/cont-en-metafun.mem
mplib          : version mismatch: mp_parent_version <> 2008.05.21 15:21
mplib          : making format: metafun.mp, name:
/home/olivier/luatex-cache/context/6300afb4995fe38c77e9b86ed1ef1028/formats/cont-en-metafun.mem
mplib          : loading format: metafun.mp, name:
/home/olivier/luatex-cache/context/6300afb4995fe38c77e9b86ed1ef1028/formats/cont-en-metafun.mem
report >> mp terminal:
(/usr/share/texmf/metapost/context/base/mp-tool.mp
! Missing `=' has been inserted.
<to be read again> 
                   ,
l.51 vardef mpversioncmp(expr s,
                                 c) =
etc...

The format metafun.mp is not good at first, but seems to be regenerated
dynamically with success ?  

Is this a known issue ? Any hints on what's going on ?

Olivier


More information about the ntg-context mailing list