[NTG-pdftex] [ pdftex-Bugs-741 ] wrong colors for included PDF-images

noreply at sarovar.org noreply at sarovar.org
Fri Mar 2 13:05:33 CET 2007


Bugs item #741, was opened at 2007-03-02 00:50
You can respond by visiting: 
http://sarovar.org/tracker/?func=detail&atid=493&aid=741&group_id=106

Category: PDF inclusion
Group: v1.30.0
Status: Open
Resolution: Works For Me
Priority: 5
Submitted By: Uwe Stöhr (stoehr)
Assigned to: Martin Schröder (oneiros)
Summary: wrong colors for included PDF-images

Initial Comment:
Attached is a PDF 1.4 image. When you include this to a
document the output generated by pdfetex 1.30.6 the
images looks different: The colors are much darker, see
attached PDF result.

----------------------------------------------------------------------

>Comment By: Uwe Stöhr (stoehr)
Date: 2007-03-02 13:05

Message:
Logged In: YES 
user_id=3168

> problem in AR7 - but only there.

But how could this be a bug in Acrobat when Adobe set the
standards? Why is this correctly shown before the
pdftex-run. The display is the same here in Acrobat 5 - 8 so
I think they would have fixed it when it's a bug since
Acrobat 5.

Hmm but OK, when I open the result with GSview besides the
GS bug, the color tones are correctly be displayed. So close
this bug report again, when you are sure that pdftex follows
here exactly the PDF-specification.

----------------------------------------------------------------------

Comment By: Uwe Stöhr (stoehr)
Date: 2007-03-02 12:57

Message:
Logged In: YES 
user_id=3168

> It's a bug in AR;

No! Acrobat is correct: I created this image with Inkscape
0.45 and exported it the as PDF. I designed e.g. the green
as light green. And Acrobat 7 and 8 shows this exactly as
designed while the pdftex result has wrong color tones, see
the attached screenshots.

(Ghostscript is btw. not able to render the PDF-image
correctly - I reported this to the GS people who confirmed it.)

----------------------------------------------------------------------

Comment By: Martin Schröder (oneiros)
Date: 2007-03-02 01:05

Message:
Logged In: YES 
user_id=421

You don't say it, but I see the same problem in AR7 - but
only there. It's a bug in AR; try kpdf or ghostscript instead.

----------------------------------------------------------------------

You can respond by visiting: 
http://sarovar.org/tracker/?func=detail&atid=493&aid=741&group_id=106


More information about the ntg-pdftex mailing list